Dina redovisningsbehov samlade under ett tak.

Vi är en professionell fullservicebyrå inom ekonomi och redovisning som strävar efter nära och långsiktiga relationer med våra kunder.

Bra att veta

Vem är bokföringsskyldig?

  • Aktiebolag, handelsbolag och ekonomiska föreningar är alltid bokföringsskyldiga.
  • Fysisk person som har enskild näringsverksamhet är bokföringsskyldig.

Varför ska du ha bokföring?

Bokföring har du framför allt för dig själv för att kunna följa upp verksamheten och styra den mot de mål du ställt upp. Det finns även lagar som styr bokföringsskyldigheten.

Några tips om vilka som kan vara intresserade av din bokföring:

  • Leverantörer, om du behöver ha förlängd kredittid kan det vara bra att kunna visa upp en resultaträkning eller balansräkning för en period för att visa hur företaget mår.
  • Banken, om företaget växer kan du behöva låna pengar, t.ex. kan du behöva en checkkredit. Då kan det vara bra att kunna visa med sin bokföring att företaget mår bra.
  • Skatteverket, när du ska redovisa moms, arbetsgivaravgifter och avdragen preliminär skatt i skattedeklarationen. När du lämnar kontrolluppgifter för anställda och deklarerar dina inkomstuppgifter i inkomstdeklarationen måste du ha ordning på bokföringen.

Vi tar hand om din bokföring

Att anlita BW ekonomipartner som din samarbetspartner borgar för att du får bra beslutsunderlag till att styra ditt företag. Vi hjälper dig förstå din verksamhets siffror och hjälper dig utveckla. Samtidigt blir din bokföring upprättad enligt de lagar och regler som finns, dina skatter blir betalade i tid och korrekt uträknade. Med andra ord hjälper vi dig att fullgöra din bokföringsskyldighet enligt bokföringslagen.

Nyttiga länkar

Logga in Hör av dig!